Cardiff Keluarga @WordPress

AlhamduliLLAH syukur kehadrat Ilahi atas terbangunnya blog ini. Blog ini bertujuan untuk mencatatkan segala aktiviti berkaitan CK serta menyediakan maklumat-maklumat penting kepada ahli CK khasnya serta warga Malaysia di UK amnya.
Catatan aktiviti adalah bertujuan sebagai rujukan bagi warga CK pada masa hadapan serta diharapkan akan menjadi satu penanda aras bagi penambahbaikan aktiviti-aktiviti CK pada masa hadapan.
“Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (agama Islam) dan janganlah kamu bercerai-berai dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan (semasa jahiliah dahulu), lalu Allah menyatukan di antara hati kamu (sehingga kamu bersatu-padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara dan kamu dahulu telah berada di tepi jurang Neraka (disebabkan kekufuran kamu semasa jahiliah), lalu Allah selamatkan kamu dari Neraka itu (disebabkan nikmat Islam juga). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keteranganNya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayatNya.” (ali-Imran: 103)
Semoga warga CK akan terus cemerlang sebagai warga yang beriman, perihatin serta saling bantu-membantu antara satu sama lain.

– JKCK2010/11

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s